mezogazdasagibolt.hu

Élelmiszer-tudomány, élelmiszer-biztonság, táplálkozás
49 találat

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... >>
Biztonságos élelmiszerek előállítása

Biztonságos élelmiszerek előállítása

Higiéniai és mikrobiológiai minőség alkalmazása az élelmiszeriparban. A biztonságos laboratórium tervezése és működése. A minőségbiztosításhoz szükséges kritikus értékelő mikrobiológiai módszerek. A minőségmenedzsment-rendszer létrehozása. Az ISO9000 (85 5750) -nek megfelelő szabványosításra való törekvés. 154 oldal, kötve.

Cikkszám: SZK-00363
Szerző: W.F. Harrigan - R.W.A. Park
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelneleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 2 500 Ft
  • (2 381 Ft + ÁFA)
Élelmiszer - ipari eljárások és berendezések

Élelmiszer - ipari eljárások és berendezések

A tartalom:

- Aprítás
- Osztályozás és fajtázás
- Porleválasztás
- Ülepítés
- Szűrés
- Centrifugálás
- Keverés
- Granulálás és instantizálás
- Lényerés
- Hőhordozók
- Hőátszármaztatás
- Hőcserélés
- Instacionárius hőátvitel
- Hűtőgépek
- Bepárlás
- Kristályosítók
- Lepárlás
- Extrakció
- Szárítás
- Vákuumeljárások
- Membránszűrés.

636 oldal, kötve, 496 ábrával

Cikkszám: SZK-00237
Szerző: Fábry György
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 5 800 Ft
  • (5 524 Ft + ÁFA)
Élelmiszer - kémia

Élelmiszer - kémia

A könyv először az ásványi anyagokkal és a vízzel foglalkozik, amelyet a szénhidrátok, a fehérjék, a lipidek, valamint a vitaminok bemutatása követ. A következő fejezetekben a természetes színezékeket, az íz- és aromaanyagokat, valamint az élelmiszerek egyéb szerves anyagait tárgyalja. A kötet további részének fontosabb fejezetei a biológiai folyamatok és a biokatalízis, az élelmiszer-kémiában nagyobb jelentősségű enzimek ismertetése, majd ezeket az élelmiszer-technológiai adalékok fejezetben a tartósítószerek, az antioxidánsok, az ízesítőanyagok, a mesterséges színezékek, állományjavító és tápértéket növelő adalékok tárgyalása követi. A mérgező anyagok fejezetből a természetes és a mikroorganizmusok által termelt mérgeket, valamint a peszticideket ismerhetik meg az érdeklődők. A könyv végén a csomagolóanyagok, valamint a tisztító- és fertőtlenítőszerek találhatók. Minden fejezet végén rövid áttekintést kap az olvasó a fejezetben tárgyalt összetevők analitikájáról. 468 oldal, kötve, 259 ábrával.

Cikkszám: SZK-00039
Szerző: Csapó János - Csapó Jánosné Kiss Zsuzsanna
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 5 387 Ft
  • (5 130 Ft + ÁFA)
Élelmiszer - Kémia 1.

Élelmiszer - Kémia 1.

A két kötetes mű első kötete az élelmiszerek alkotórészeivel (szénhidrátokkal, fehérjékkel, lipidekkel, vitaminokkal stb.) foglalkozik a kémiai rend-szertan alapján. A második kötet az egyes élelmiszer-ipari ágazatok nyersanyagainak és termékeinek összetételéről ad tájékoztatást. Mindkét kötet ismerteti a feldolgozás és a terméktárolás alatt lejátszódó folyamatokat, a kémiai, fiziko-kémiai szerkezet és az érzékszervi tulajdonságok közötti kapcsolatokat, valamint a technológiai paraméterek hatását. 790 oldal, kötve, 577 ábrával.

Cikkszám: SZK-00242
Szerző: Gasztonyi Kálmán - Lásztity Radomir
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 5 200 Ft
  • (4 952 Ft + ÁFA)
Élelmiszer biztonság - táplálkozás egészségügy

Élelmiszer biztonság - táplálkozás egészségügy

Egy kötetben két könyvet tart a kezében az olvasó, ha kezébe veszi Dr. Bíró Géza és Dr. Bíró György legújabb művét. A könyv az élelmiszerek mikrobiológiai és kémiai-toxikológiai tudományával ismerteti meg az olvasót. A kiadvány az orvostan-hallgatókon és egyéb felsőoktatásban résztvevőkön kívül, az érdeklődő nagyközönségnek is szól.

Cikkszám: SZK-00676
Szerző: Bíró Géza - Bíró györgy (szerk.9
Kiadó: Agroinform Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 4 900 Ft
  • (4 667 Ft + ÁFA)
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... >>

Ügyfélszolgálat: +36 30 674 3462

ugyfelszolgalat kukac mezogazdasagibolt pont hu

Kereső

Terméklista

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben