mezogazdasagibolt.hu

Élelmiszer-tudomány, élelmiszer-biztonság, táplálkozás
49 találat

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>
Minőségbiztosítás az élelmiszeriparban

Minőségbiztosítás az élelmiszeriparban

Címek a tartalomból:
- Általános fogalmak
- Minőségbiztosítás és rendszerszemlélet
- Az élelmiszerek minőségének jogi szabályozása
- Minőségbiztosítási rendszerek tanúsítása
- Vállalati minőség-ellenőrzés
- A minőség gazdaságossága
- A minőség emberi tényezői
- Függelék (Az ISO 9000 szabványsorozat, a minőségbiztosítás néhány részlete, a minőséggel kapcsolatos tevékenység emberi tényezői a minőségügyi fogalmak értelmezése az élelmiszer-gazdaságban). 136 oldal, kötve.

Cikkszám: SZK-00198
Szerző: Sósné dr. Gazdag Mária
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 1 900 Ft
  • (1 810 Ft + ÁFA)
Sajkészítés ABC-je

Sajkészítés ABC-je

A nagyszabású - elméleti és gyakorlati ismereteket egyaránt bőséggel közlő - tüzetes tárgyalásmódú, monografikus fölépítésű kiadvány a történeti áttekintés után a tej nyerésének, minőségbiztosításának és -vizsgálatának módjait veszi számba. A szerzők ezután térnek rá a sajtkészítés technológiájának ismertetésére, először általános folyamatot írva le, utóbb gyártmányfajták szerint részletezve a tudnivalókat (pl. túró, friss sajt, lágy sajt, nemespenésszel érő, félkemény, reszelni való sajtok, illetve juh- és kecskesajtfajták).
Foglalkoznak a piackutatás és a kereskedelem termékspecifikus kérdéseivel, a gyártás egészségügyi feltételeivel, végül a sajtkészítmények gasztronómiai fölhasználásával, sok-sok receptet ismertetve. A kötetet számos ábra, fekete-fehér és színes fénykép, táblázat és grafikonok egészíti ki

Cikkszám: SZK-00682
Kiadó: Gaia Alapítvány
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 4 500 Ft
  • (4 286 Ft + ÁFA)
Sajtgyártás házilag juh-, kecske-, és tehéntejből

Sajtgyártás házilag juh-, kecske-, és tehéntejből

Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, szívesen készít a tejből saját maga sajtot és egyéb tejtermékeket. Ahhoz, hogy kiváló minőségű és jóízű terméket kapjunk, tudni kell néhány dolgot a biológiai és biokémiai folyamatokról, és némi tapasztalattal kell rendelkezni a gyakorlati munkában. A könyv ezért nem receptgyűjtemény, hanem a legfontosabb alapismereteket közli a tejfeldolgozásról és eladásra kész specialitásokig. Nem csak azt tudjuk meg belőle, hogy miként kell csinálni, hanem azt is, hogy miért úgy, milyen hibákat követhetünk el, sőt még azt is, hogy ezeket hogyan küszöbölhetjük ki. Igazi olvasóbarát könyv ez, amelynek minden szava érthető, követhető, ráadásul ötletek tömegével segíti a háziasszonyt.

Cikkszám: SZK-00674
Szerző: Wolfgang Scholz
Kiadó: Gazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 3 600 Ft
  • (3 429 Ft + ÁFA)
Sajtvilág - Juh- és kecskesajtok

Sajtvilág - Juh- és kecskesajtok

Sajtfogyasztók, sajtkészítők vagy történelmi, néprajzi emlékek iránt érdeklődők egyaránt kedvüket lelik ebben a könyvben. Megismerhetik belőle a világ kecske-, és juhsajtjait, a sajtkészítés módjait, fortélyait, olyannyira hogy akár a juh- és kecsketartók kedvet is kaphatnak előállításukhoz, sőt némi fantáziával akár újat is alkothatnak. A széles fogyasztóközönség pedig országonként élvezheti a sajtok történetét, s ha ezután az asztalunkra kerül egy-egy kecske-, vagy juhsajt, annak íze, illata, aromája, színe felidézi bennünk a régi kolostorok, parasztudvarok, hegyi legelők máig féltett titkait. Gondolatban vendégek lehetnek az angliai északi postakocsi megállóhelyén, ahol a közeli kastély házvezetőnője először készített stilton sajtot, s mivel a kastélyban el nem fogyasztott sajtot a vendéglősnek adta, találmánya örökre fennmaradt. Benézhetünk a holland Gauda városkába, ahol a róla elnevezett sajtot minden reggel pontosan hat órakor kezdték készíteni az asszonyok és a lányok. Együtt mehetünk fel a Francia-Alpokba a nyájakkal mind magasabbra, hogy ősszel mire visszaérkezünk, az érett sajtokat is magunkkal hozzuk. A napfényes provence-i táj erősen dió ízű, fehér borban érlelt Banon sajttal ajándékoz meg bennünket. Érdekes, izgalmas barangolást kívánunk a sajtok világában.

Cikkszám: SZK-00670
Szerző: Terék István
Kiadó: Gazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem kapható!
  • Bruttó ár:
  • 3 600 Ft
  • (3 429 Ft + ÁFA)
Szabványosítás és a Magyar Élelmiszerkönyv

Szabványosítás és a Magyar Élelmiszerkönyv

A minőség iránti igények és a minőséggel szemben támasztott követelmények az EU -hoz való csatlakozásunk után jelentősen növekedni fognak. Versenyképességünk fenntartásához nélkülözhetetlen az EU minőségi követelményeinek, azok létrejöttének és egész működési rendszerének ismerete, és az ahhoz való alkalmazkodás. 249 oldal, kötve.

Cikkszám: SZK-00113
Szerző: Katona László - Rácz Endre
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 1 350 Ft
  • (1 286 Ft + ÁFA)
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>

Ügyfélszolgálat: +36 30 674 3462

ugyfelszolgalat kukac mezogazdasagibolt pont hu

Kereső

Terméklista

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben