A mesterséges termékenyítő szakma ismert és elismert művelői adják át több évtizedes tapasztalatukat a termékenyítés gyakorlata terén. E hiánypótló mű első részében megismerjük az új élet létrejöttének hallatlanul bonyolult folyamatát, a termékenyítés anatómiai, biológiai, ökológiai, emberi és tárgyi feltételeit. A könyv második részében az állatfajonkénti specialisták írják le a szarvasmarha, a sertés, a ló, a juh, a kecske, a házinyúl, valamint a kutya mesterséges termékenyítésének lépéseit, hazánkban kialakult módszereit, eredményeit, az előkészítés, a végrehajtás és a szaporodásbiológiai gondozás lehetőségeit. Ajánljuk ezt a művet e nagy jelentőségű szakterületen tevékenykedőknek, az állattenyésztés és az állatorvoslás érintett szakembereinek. 412 oldal, kötve, 41 ábrával, 53 fekete-fehér kép.