Vékony kosszarv típusú , spirál alakú paprika.
Termései 20-25 cm hosszúak, 40g, technikai érettségben krémfehér, halványzöld, botanikai érettségben pirosak.
Különösen alkalmas befőzésre, savanyúság készítésre.
Befőzés előtt javasoljuk, hogy a betakarítás után két napig hagyja száradni a paprikahüvelyeket. Ez növeli az üvegbe hajtogatott repedésekkel szembeni ellenállásukat.
TERMESZTÉSI PARAMÉTEREK:
Vetés, kiültetés: 30-35 ezer tő/ha
Paprika vetőmag mennyisége: 0,3-0,4 kg/ha
Ezermagsúly: 5,3-8 gramm
Magszám: 125-189 db/gramm
Vetés mélység: 1-2 cm
Vetés ideje: I-III. hó
Kiültetés ideje: IV.-V. hó
Tenyészterület: 50×20 cm
Csírázási idő: 10-18 nap