A hajtató kertészektől megbízható, jó minőségű, kedvező beltartalmú értékekkel rendelkező, nagy mennyiségű árut vár el a hazai és a nemzetközi piac. Ennek az állandó követelménynek meg lehet felelni egy olyan magas színvonalú, technikai és szakmai tudást igénylő termesztéstechnológiával, amelynek során mesterséges vagy természetes tápoldatos közegben hajtatják a növényeket. A szerzők leírják a talaj nélküli termesztés kémiai, fiziológiai alapjait, a használatos közegeket és elhelyezésük módját, a termesztőlétesítményeket, a tápoldatozó berendezéseket, a klímaszabályozás tárgyi feltételeit, az öntözés, tápoldatozás szabályait. Pontos, kidolgozott termesztéstechnológiát, gyakorlati segítséget kap az a hajtató kertész, aki ( paprikát, paradicsomot, uborkát, tojásgyümölcsöt, fejes salátát, dinnyét, szamócát ) jól időzítve, kiváló minőségben akar termelni. Elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek írták meg ezt a régóta várt, alapos, átfogó, ábrákkal, táblázatokkal bővített, termesztőknek, kutatóknak, egyetemi hallgatóknak egyaránt újdonságnak számító szakkönyvet. 371 oldal, kötve, 143 ábrával.