mezogazdasagibolt.hu

Kertészet, szőlészet, borászat
114 találat

<< ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... >>
Hagymafélék termesztése

Hagymafélék termesztése

Azt már szinte mindenki tudja, hogy a hagymák kiváló ételízesítők és gyulladáscsökkentő hatásuk miatt a népi gyógymódok gyógyszerként is hasznosítják.A könyv a legfontosabb hagymafélék (vörös-, fok-, póré-, sarjadék-, metélőhagyma) élettani és növénytani jellemzését, illetve termesztésük fortélyait foglalta össze.

Cikkszám: SZK-00499
Szerző: Dr. Szabó István
Kiadó: Szaktudás Kiadó
Szállítási info: Szállítás 5-10 napon belül
  • Bruttó ár:
  • 1 555 Ft
  • (1 481 Ft + ÁFA)
Hagymás dísznövények

Hagymás dísznövények

A hazai, nagy tapasztalattal rendelkező szerzőpáros közel 600 féle növényt mutat be színes fényképpel, rövid, lényegi leírással. A növények éghajlati és talajigényeinek ismertetése mellett hasznos tanácsokat kapunk az egyes növények sikeres ültetéséhez, gondozásához, tárolásához. A színpompás nárciszok, tulipánok, liliomok és egyéb különlegességek a szerzők javaslatai alapján ültetve, egész évben, kora tavasztól késő őszig, a kertek, parkok díszét képezik. A könyvet ajánljuk mindazoknak, akik rohanó világunkban általános, termesztői és felhasználói ismereteket szeretnének kapni a szemet gyönyörködtető növényekről

Cikkszám: SZK-00494
Szerző: Piller Mária, Bánhidi Imre
Kiadó: Botanika Kiadó
Szállítási info: Szállítás 5-10 napon belül
  • Bruttó ár:
  • 2 800 Ft
  • (2 667 Ft + ÁFA)

Házi pálinkafőzés

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető. A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni. Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén (könyvünk 6. fejezete) kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra (2. fejezet). A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés (3. fejezet). Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az ötödik fejezet szól.




Cikkszám: SZK-10052
Szerző: Békési Zoltán - Csarnai Erzsébet
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 2 900 Ft
  • (2 762 Ft + ÁFA)
Házikerti kézikönyv

Házikerti kézikönyv

A hagyományos házikertben minden megterem, ami a család ellátásához szükséges: friss zöldségek, füszernövények, gyümölcsök. Jó, ha van benne egy kis szőlő is, de a belőle készült must és a bor sem megvetendő. A saját termés nemcsak egyedülállóan jóízű, hanem a megfelő módszerek alkalmazásával még bio is lehet, ami napjainkban még fontosabbá teszi a házikerti kertészkedést. Mindez megéri azt a kevés fáradságot,amivel a kert gondozása jár. 460 oldal, kötve, 55 színes képpel, 288 rajzzal.

Cikkszám: SZK-00271
Szerző: Lelkes Lajos
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 3 900 Ft
  • (3 714 Ft + ÁFA)
Kajszi

Kajszi

Az elmúlt száz év kajszinemesítőinek értékes fajtái, hazánk éghajlati és környezeti adottságai, a legkedvezőbb termőtájak ültetvényeinek felújítása ismét világhírűvé teheti a magyar kajszit. Ehhez jó szaporítóanyag-előállítás, az ültetvények helyének legkedvezőbb kiválasztása, a fajták, a koronaformák helyes és fenntartható megválasztása, az ápolási munkák, a növényvédelem gondos elvégzése, a betakarított termés igényes feldolgozása szükséges. A szerzők bíznak abban, hogy a könyvből elsajátítható szakismerettel, jól szervezett munkával, szakmai összefogással ki lehet állni Európa gyümölcspiacára a páratlan zamatú kajszival. 400 oldal, kötve, 65 színes, 9 fekete-fehér képpel,34 ábrával.

Cikkszám: SZK-00290
Szerző: Pénzes Béla - Szalay László
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 3 500 Ft
  • (3 333 Ft + ÁFA)
<< ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... >>

Ügyfélszolgálat: +36 30 674 3462

ugyfelszolgalat kukac mezogazdasagibolt pont hu

Kereső

Terméklista

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben