mezogazdasagibolt.hu

Sajtvilág - Juh- és kecskesajtok

Sajtvilág - Juh- és kecskesajtok

Sajtvilág - Juh- és kecskesajtok

Sajtfogyasztók, sajtkészítők vagy történelmi, néprajzi emlékek iránt érdeklődők egyaránt kedvüket lelik ebben a könyvben. Megismerhetik belőle a világ kecske-, és juhsajtjait, a sajtkészítés módjait, fortélyait, olyannyira hogy akár a juh- és kecsketartók kedvet is kaphatnak előállításukhoz, sőt némi fantáziával akár újat is alkothatnak. A széles fogyasztóközönség pedig országonként élvezheti a sajtok történetét, s ha ezután az asztalunkra kerül egy-egy kecske-, vagy juhsajt, annak íze, illata, aromája, színe felidézi bennünk a régi kolostorok, parasztudvarok, hegyi legelők máig féltett titkait. Gondolatban vendégek lehetnek az angliai északi postakocsi megállóhelyén, ahol a közeli kastély házvezetőnője először készített stilton sajtot, s mivel a kastélyban el nem fogyasztott sajtot a vendéglősnek adta, találmánya örökre fennmaradt. Benézhetünk a holland Gauda városkába, ahol a róla elnevezett sajtot minden reggel pontosan hat órakor kezdték készíteni az asszonyok és a lányok. Együtt mehetünk fel a Francia-Alpokba a nyájakkal mind magasabbra, hogy ősszel mire visszaérkezünk, az érett sajtokat is magunkkal hozzuk. A napfényes provence-i táj erősen dió ízű, fehér borban érlelt Banon sajttal ajándékoz meg bennünket. Érdekes, izgalmas barangolást kívánunk a sajtok világában.

Cikkszám: SZK-00670
Szerző: Terék István
Kiadó: Gazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem kapható!
  • Bruttó ár:
  • 3 600 Ft
  • (3 429 Ft + ÁFA)

Ügyfélszolgálat: +36 30 674 3462

ugyfelszolgalat kukac mezogazdasagibolt pont hu

Kereső

Terméklista

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben