mezogazdasagibolt.hu

Élelmiszer-tudomány, élelmiszer-biztonság, táplálkozás
49 találat

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>
Gyümölcsételek, gyümölcsitalok

Gyümölcsételek, gyümölcsitalok

Nemcsak gyümölcsválasztékunk gazdag, hanem igen széles azoknak az elfelejtett ételeknek a köre is, amelyeket gyümölcsből lehet készíteni. A közismert gyümölcsleveseken, befőtteken kívül lehet belőlük előétel, mártás, köret, felfújt, torta, fagylalt, krém, saláta, ital is. Persze ehhez tudni kell azt is, hogy milyen gyümölcsből mit érdemes sütni, főzni. A szerző ehhez ad különlegesen finom recepteket. Az egyes fejezetek a különböző gyümölcsök nevét viselik, a fejezeteken belül pedig ételnemek szerint sorakoznak a receptek. 158 oldal, kötve.

Cikkszám: SZK-00130
Szerző: Lexáné Regéczy Márta
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Szállítás 5-10 napon belül
  • Bruttó ár:
  • 2 200 Ft
  • (2 095 Ft + ÁFA)
Gyümölcsök befőzése

Gyümölcsök befőzése

Mi a titka a nagymama lekvárjának? Hogyan kandírozzuk a meggyet, a barackot? Miként készülnek az alkoholban eltett gyümölcsök, melyik gyümölcshöz, milyen alkohol illik?

Húsételek kiváló kísérői az édes-savanyú kompótok, vagy az indiai konyha ma már nemzetközi kedveltségnek örvendő csátnija, a gyümölcsökből készült fűszeres krém. Ízletes recepteket és számos praktikát találhatnak a színes képekkel gazdagon illusztrált könyvben.

Cikkszám: SZK-00659
Szerző: Berszán G. - várszegi T. (szerk.)
Kiadó: Gazda Kiadó
Szállítási info: Szállítás 5-10 napon belül
  • Bruttó ár:
  • 1 890 Ft
  • (1 800 Ft + ÁFA)
Gyümölcsök, zöldségek házi tartósítása

Gyümölcsök, zöldségek házi tartósítása

Mi indokolja a házi tartósítást? Elsősorban az a vágy, hogy megőrizzük a meghitt otthoni ízeket vagy olyan új ízeket alkossunk, ami kedvünkre való. Ízlésünk és fantáziánk szerinti gyümölcs- és fűszerkombinációkat állíthatunk össze. Sokszor a házi tartósítás az egyetlen módja a kertünkben fölöslegben termett gyümölcs és zöldség megmentésének. Csak szigorú kritikánkon átesett nyersanyagokat és adalékokat használunk fel, és tetszés szerint szabályozzuk az édes, sós, savanyú, csípős ízek erősségét. Azt is mi dönthetjük el, hogy milyen méretű üvegekbe töltsük a készítményeinket. A szerző befőttek, dzsemek, lekvárok, gyümölcslevek, -szörpök, tartósított zöldségek, savanyúságok, aszalt gyümölcsök és zöldségek valamint fagyasztott termékek készítésének receptjeit közli. Előtte megismertet azokkal a változásokkal, amelyekre a gyümölcsök, zöldségek tartósítása és tárolása alatt számítanunk kell, leírja a különböző munkafolyamatokat és bemutatja a szükséges felszerelést. 140 oldal, kötve.

Cikkszám: SZK-00071
Szerző: Erdélyi Lajosné
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Szállítás 5-10 napon belül
  • Bruttó ár:
  • 1 900 Ft
  • (1 810 Ft + ÁFA)
Hunok és magyarok konyhája

Hunok és magyarok konyhája

A könyv szerzője dr. Cey-Bert Róbert Gyula 15 évet töltött a Távol-Keleten, ahol luxusszállodák és repülőtársaságok gasztronómiai tanácsadójaként dolgozott. Munkája mellett Közép-Ázsiában (Ujguria, Mongólia) és Tibetben magyar őstörténet- , ősvallás- és ételtörténet- kutatással is foglalkozott. Jelenleg Magyarországon él és Siófokon, a Kodolányi János Főiskola Gasztronómia Tanszékének vezetője.A hun áldozati ételektől a honfoglaláskori magyar fejedelmi konyháigEz a kultúrhistóriai idealizált receptgyűjtemény valójában a hun-magyar konyha bibliája. A hunok történetének ismerete nélkül nincs magyar őstörténet-kutatás, nincs magyar ősvalláskutatás és nincs magyar ételtörténet-kutatás sem. Az ősi magyar konyhát csak a hun áldozati ételek filozófiájának megismerésén keresztül közelíthetjük meg. A könyv a legújabb kutatások tükrében részletesen bemutatja az ősi hun-magyar konyha szimbolikai és vallásfilozófiai tényezőit, amelyek meghatározzák az áldozati ételek és az étkezési szokások értékrendjét. Ebből kiindulva a szerző olyan ételleírásokat állított össze, amelyek fölidézik az ősi lovaskultúrájú népek fejedelmi és ünnepi ételeit.122 oldal, kötve

Cikkszám: SZK-00034
Szerző: Cey-Bert Róbert Gyula
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 2 500 Ft
  • (2 381 Ft + ÁFA)
Hűtőipari kézikönyv 1. Alapismeretek

Hűtőipari kézikönyv 1. Alapismeretek

A Hűtőipari kézikönyv első kiadása óta nagyot fejlődött az élelmiszerek hűtése, gyorsfagyasztása az egész világon, így hazánkban is. A kézikönyv az elmúlt évtizedek alatt az oktatásban, a műszaki fejlesztésben és a mindennapi szakmai munkában nélkülözhetetlen hiánycikké vált. Új eljárások, új termékek jelentek meg és a táplálkozástudomány is más követelményeket támaszt a feldolgozott élelmiszerekkel szemben. Nőtt a hűtőlánc, az élelmiszer-biztonsági követelmények szerepe. A kézikönyv szerzői, akik az élelmiszer-tudomány, az élelmiszerhűtés, -fagyasztás szakemberei, a legújabb kutatási, fejlesztési eredményeken alapuló ismereteik alapján dolgozták fel a fejezeteket.
1. kötet: Alapismeretek Bevezetés: az élelmiszerhűtés és -fagyasztás története.

1. Élelmiszer-tartósító eljárások
2. A hűtés elméleti alapja és technikái
3. Élelmiszerek táplálkozás-élettani jelentősége
4. Hűtőházak, hűtőlánc
5. A hűtőlánc logisztikája.

659 oldal, kötve, 352 ábrával

Cikkszám: SZK-00221
Szerző: Beke György
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Szállítás 5-10 napon belül
  • Bruttó ár:
  • 6 000 Ft
  • (5 714 Ft + ÁFA)
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >>

Ügyfélszolgálat: +36 30 674 3462

ugyfelszolgalat kukac mezogazdasagibolt pont hu

Kereső

Terméklista

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben