mezogazdasagibolt.hu

Szakkönyvek
5 találat

Alternatív baromfitenyésztés és -tartás

Alternatív baromfitenyésztés és -tartás

Az alternatív baromfitartás egyaránt jelenti a hagyományos tanyasi és falusi, természetes baromfitartást és a szigorú feltételekhez kötött, márkázott vagy ökológiai (bio) termék-előállítást. A mű részletesen foglalkozik valamennyi hazai baromfifaj (tyúk, pulyka, gyöngytyúk, kacsa és lúd) alternatív tenyésztésével és tartásával. A fajták közül elsősorban azokat a régi magyar baromfifajtákat ismerteti, amelyek a baromfiipar kialakulása előtt meghatározó szerepet játszotttak a hazai baromfitartásban.

Cikkszám: SZK-00304
Szerző: Szalay István
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 3 900 Ft
  • (3 714 Ft + ÁFA)
Hagyományos kisállattartás - Baromfi és házinyúl

Hagyományos kisállattartás - Baromfi és házinyúl

A szerzők tenyésztésre ajánlják a magyar őshonos tyúk-, pulyka-, lúd-, kacsa- és gyöngytyúkfajtákat és a szabad tartásra alkalmas házinyúlfajtákat. Részletesen leírják a kül- és belterjes tartás lehetőségeit, a tojástermelés, a szaporítás, a keltetés, a felnevelés, a hízlalás feltételeit, módjait, illetve a nyúl tartását, tenyésztését, az egyes fajok takarmányozásának kívánalmait. S bár a természetes körülmények között élő, legelőn tartott állatok edzettek, jó az ellenálló képességük, mégis előfordulhatnak betegségek, fertőzések. A könyv zárófejezete az egészségvédelemről, a leggyakrabban felbukkanó betegségekről, tüneteiről, gyógykezelésükről szól. 287 oldal. Fűzött.

Cikkszám: SZK-00417
Szerző: Papp Miklós - Szalay István
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 2 900 Ft
  • (2 762 Ft + ÁFA)

Házi pálinkafőzés

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető. A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni. Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén (könyvünk 6. fejezete) kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra (2. fejezet). A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés (3. fejezet). Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az ötödik fejezet szól.




Cikkszám: SZK-10052
Szerző: Békési Zoltán - Csarnai Erzsébet
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 2 900 Ft
  • (2 762 Ft + ÁFA)
Ökogazdák kézikönyve

Ökogazdák kézikönyve

Biogazdálkodás című könyvem 1997-ben kiadott, teljesen átdolgozott, bővített változatát tartja kezében a Tisztelt Olvasó. A megújulást jelzi egyébként a dolgozat új címe: Ökogazdák kézikönyve. A téma ugyan nem változott, az európai szóhasználatnak azonban jelenleg jobban megfelel a bio helyett az öko szócska.

Cikkszám: SZK-00748
Szerző: Seléndy Szabolcs
Kiadó: Szaktudás Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 2 990 Ft
  • (2 848 Ft + ÁFA)
Tökfélék termesztése

Tökfélék termesztése

Egy olyan növénycsaládot ismerhet meg az olvasó ebben a könyvben, amelynek fajait évezredek óta termeszti az emberiség, hisz jelentős szerepet játszik az élelmezésben kiemelkedő táplálkozási értékük, nagyfokú változatosságuk miatt. Jelzi ezt az is, hogy napjainkban 1,5 millió hektáron termesztenek tökfélét.
A kabakosok családja a legtöbb emberi fogyasztásra is alkalmas fajt tartalmazza. Az uborkán, a sárga- és görögdinnyén kívül az általunk „tökféléknek” nevezett egyéb fajok csoportja sokunkat csodálatba ejt a rendkívül változatos és néha bizarr formájú terméseivel.
A könyv rendszerbe szedve áttekintést ad e növénycsalád tagjairól, részletezi a nálunk is elterjedt Cucurbita fajok termesztéstechnológiáját és bemutat több, hazánkban még kevésbé ismert, de nálunk is termeszthető fajt.
A tökfélék növénytani leírása, rendszertani helye, rendszerezése című fejezet képet ad a növénycsalád változatos, 17 nemzetségbe sorolt fajairól. A termesztési fejezetben a szerzők részletesen ismertetik a három nyári tök, a spárgatök, a cukkini, a patisszon és a két téli tök, a sütőtök és a muskotálytök leírását, termesztését. A különleges tökfélék hazai termesztési tudnivalóit elsősorban a házikertekben lehet érvényesíteni, mert 16 különös, érdekes formájú, színű, ízű tökféle színesítheti a kertünket. A tökfélék nemesítésével, magtermesztésével szerte a világban foglalkoznak a kutatók, a nemesítők törekszenek a minél több keserűségmentes termés, szín- és alakváltozatosság elérésére, a rezistens fajták szelektálására. A szerzők átfogó, alapos szakmai felkészülését tükröző könyv ismeretanyaga mellett a színes felvételek valóban színes képet adnak a tökfélékről, melyeknek megismerését ajánljuk az árutermelő és az ökológiai termesztőknek, a kutatóknak, az egyetemi hallgatóknak, de még a különlegességeket kedvelő kiskerttulajdonosoknak is.


Cikkszám: SZK_00799
Szerző: Kappel Noémi
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Szállítási info: Jelenleg nem szállítható
  • Bruttó ár:
  • 3 900 Ft
  • (3 714 Ft + ÁFA)

Ügyfélszolgálat: +36 30 674 3462

ugyfelszolgalat kukac mezogazdasagibolt pont hu

Kereső

Terméklista

Ez a weboldal sütiket használ. A hatályos törvények értelmében kérjük, engedélyezze a sütik használatát, vagy hagyja el a webhelyet, ha ez zavarja Önt. Cookie szabályzatunkról bővebben